Meetinstructies voor rolgordijnen


Het is belangrijk om uw ramen of kozijnen goed op te meten. De rolgordijnen worden exact gemaakt op de maten die u aan ons doorgeeft. Gebruik de onderstaande tips als hulpmiddel bij het opmeten van uw ramen voor de bestelling van uw rolgordijnen, lees meteen de handige tips voor rolgordijnen. De meetinstructies kunt u ook eenvoudig downloaden op de productpagina's van de rolgordijnen.

Tips voor het opmeten

• Gebruik een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de breedte en hoogte te meten.
• Meet het raam altijd op drie plaatsen: beide zijkanten en het midden. Noteer de kleinste maat.
• Meet twee keer om vergissingen te voorkomen.
• Maten kunnen tot op de millimeter worden doorgegeven.
• Houd rekening met uitstekende delen (raamhendels, -grepen of deurknoppen).
• De raambekleding wordt door Raaminspiratie.nl exact gemaakt op de door u aangegeven maten en Raaminspiratie.nl is niet verantwoordelijk voor foutief opgegeven maten.

ODD – Op de dag

Voor plaatsing van het rolgordijn óp het raamkozijn, muur of tegen het plafond.Meet de breedte, incl. uw gewenste overlapping van het doek over de muur of kozijn + 35mm.
De doekmaat is door de uitstekende steunen kleiner dan de totale breedtemaat van het rolgordijn. Meet vervolgens de hoogte.
U geeft bij uw bestelling aan ons de totale breedte van het rolgordijn incl. montagesteunen door.

IDD – In de dag

Voor plaatsing van het rolgordijn tussen het raamkozijn of muur.Meet de breedte tussen het raamkozijn of de muren. Meet vervolgens de hoogte tussen het raamkozijnen de vensterbank.

Hoe strak moet u meten?
Meet de strakke maat, maar houdt een speling van 5mm aan. Dit is uw speling om het rolgordijn te kunnen monteren of te demonteren. U geeft bij uw bestelling aan ons de totale breedte van het rolgordijn incl. montagesteunen door.


Fabrikanten

Geen fabrikant

Leveranciers

Geen leverancier